jANNi    |♥|

Alla inlägg under januari 2012

Av ♥ Janni ♥ - 16 januari 2012 23:00


Denna låten är en av mina favoriter från albumen jag har hemma med Gun N' Roses. Mycket viktigt att det ska vara de alternativa lyricsen.


 

And when you're in need of someone
My heart won't deny you
 


Av ♥ Janni ♥ - 16 januari 2012 22:00

Jag säger bara det. Det stinker... Åh, förlåt.. hehe nä ska inte gå in på Lejonkungen nu men jag säger bara det. Jag kommer ha fullt upp de närmsta 4,5 månaderna.


Det här kommer blir sååå intressant så jag dör alltså. Har redan börjat läsa i mina kompendium om boenderätt eftersom Morten gick igenom bodelning idag lite kort på intron. Mina böcker är ju som sagt på väg, men något måste jag ha att läsa. Måste verkligen fördjupa mig i detta i lagboken om sambolagen. Vi har ju diskuterat samboavtal här hemma, vilket är en rätt så bra idé. Eller andra möjliga idéer. ;) 


Som ni kanske förstår som jag har nämnt ovan så är termin tre juridikterminen. Så detta blir mycket spännande. Här är ett par av de väldigt intressanta föreläsningarna vi har i den första delkursen:


  • Sexualbrott
  • Adoption
  • Diskrimineringsrätt
  • Barns begränsade Autonomi
  • Våldsbrott
  • Boenderätt
  • Migrationsrätt
  • Vårdnad, boende och umgänge
  • Kronofogden

Sen lite mindre roliga saker som rättssystem, straffprocess, påföljdsavtal, argumentationsanalyser, skadeståndsansvar etc. etc.


Våra examinationsformer denna terminen är tre moment. Moment 1 är en rättegångsrapport som jag och Dessan ska skriva tillsammans. Ja, ni hajjar, vi ska besöka tingsrätten och sen skriva en rapport. Nothing weird. Only interesting! :D


Moment 2 är ett så kallat seminarium där vi är två grupper som möter varandra i en "domstol". En som typ åklagare som lägger fram en "vårdnadsutredning" och andra gruppen som "domstol". Det ska bli kul... typ.


Moment 3 är ju inte riktigt den delen som vi alla har gått och sett fram emot under termin två. Vi har nämligen en tolv timmars tenta. Den är det vill säga 12 timmar och uppdelat på två dagar... yay...


Men det bästa med detta upplägget egentligen är att man ska samla poäng vid varje examination. Så om man tar hem max poäng på de två första så behövs ju inte mycket alls på 12 h tentan sen för att klara kursen. Men som Morten sa: "Ja, då skäms man... hoppas jag!"


Eller så gör man som studenterna i Lund brukar göra. Taktikpluggar. Det vill säga man gör tentan först och utifrån den så plockar man sedan resterande poäng från moment 1 och 2. Vilket kan handla om 2 poäng för båda momente eftersom 25 p är max poängen på tentan :P Rätt smart.. om man nu förväntar sig att klara tentan galant. 


Detta låter väl härligt! :D Det bästa är att man får på denna delkursen välja bagrupp helt själv! Eh, behöver jag säga mer. :P Vi blev alla lika glada åt den idén iaf.

 

För övigt så är det tänkt att jag ska med Dessan och barnen till badhuset och bada lite imorn. Vilket iofs hade varit trevligt, men har inte riktigt planerat at tvätta håret imorn. Och inte tänker jag använda badmössa! :P Så vi får väl la se om jag är sugen imorn!


Until then... bajbaj


Av ♥ Janni ♥ - 16 januari 2012 12:00


...börjar idag!

Av ♥ Janni ♥ - 15 januari 2012 23:30


Idag har det inte hänt mycket här. Förutom att jag har kollat nätet runt efter saker vi ska köpa till vårt nya vardagsrum och en sak till hallen med. För övrigt lyssnar jag fortfarande på bölemusik. Jag är inte direkt i en depperiod, men den kommer snart jag känner det på mig. Försöker dra ut på det så länge jag kan.


Jag är väldigt bestämd och har verkligen lyckats hitta massor som jag vill ha. Ja, jag har räknat vad allt kommer att kosta också. Som sagt jag är inte gjord av pengar, men jag överlever antagligen. Om jag lägger bidrag nummer två från denna terminen på detta som jag ska köpa till ossså kan jag nog lyckas trots allt. Det som kommer nu när jag börjar, som iofs är dubbelt så stort, måste jag lägga på en reaklänning och skolböcker. De är ju rätt viktiga ändå.


Annars har vi en plan, tjejerna och jag, att vi ska åka skridsko. Det var ett par år sedan jag var på idrottenshus och skrillade. Tror det var med Carro faktiskt. Så det ska bli väldigt mysigt, jag måste bara ladda min kamera så jag kan ta BRA bilder och inte bara bilder. Är allt för dålig på det där med att ta med kamera nu när jag har telefonen. Men bilderna där blir ju bara så kassa så de kan man egentligen slänga på en gång... iaf... jag ser fram emot det mycket! Lite varm choklad och fika på det så blir det la gött. :D


Nä, nu måste jag sova... har sovmorgon men vill ändå i säng i tid.



Bara om du låg här tätt intill, kan jag bli den jag var igår.

Av ♥ Janni ♥ - 13 januari 2012 20:30

Moshi Moshi!


Ikväll har jag en sån kväll där jag bara sitter och lyssnar på vacker musik (läs: bölemusik) av alla möjliga slag. Det är faktiskt en av de bästa sakerna jag vet som jag brukar göra lite då och då när jag känner att jag behöver det.


Om jag ska vara riktgt ärlig nu så har jag aldrig haft det så bra som jag har det just precis nu. Jag har vågar aldrig konstatera att jag är lycklig någon gång, för det händer alltid något då men jag är fan det nu.


Jag såg ett klipp i en blogg om jag läser. Jag blev så glad när jag såg att det var den låten som jag har letat efter hur länge som helst. Jag visste att jag hade hört den någon gång i somras men kunde inte komma på orden till den... har nynnat den länge. Så tack Karolin, låten går rätt mycket här hemma! :)



Av ♥ Janni ♥ - 12 januari 2012 00:00



This Romeo is bleeding
But you can't see his blood
It's nothing but some feelings
That this old dog kicked up.


It's been raining since you left me
Now I'm drowning in the flood
You see I've always been a fighter
But without you I give up.


Now I can't sing a love song
Like the way it's ment to be
Well I guess I'm not that good anymore
But baby that's just me.


And I will love you baby, always
And I'll be there forever and a day, always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and the words don't rhyme
And I know when I die you'll be on my mind
And I'll love you always.


Now your pictures that you left behind
Are just memories of a different life
Some that made us laugh
Some that made us cry
One that made you have to say good bye.


What I'd give to run my fingers through your hair
To touch your lips to hold you near
When you say your prayers try to understand
I've made mistakes I'm just a man.


When he holds you close
When he pulls you near
When he says the words
You've been needing to hear
I'll wish I was him, that his words were mine
To say to you till the end of time.


That I will love you baby, always
And I'll be there forever and a day, always
If you told me to cry for you I could
If you told me to die for you I would
Take a look at my face
There's no price I won't pay
To say these words to you.


Well there ain't no luck in these loaded dice
But baby if you give me just one more try
We can pack up our old dreams and our old lives
We'll find a place where the sun still shines.


And I will love you baby, always
And I'll be there forever and a day, always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and the words don't rhyme
And I know when I die you'll be on my mind
And I'll love you always.






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Mina Mollysar

Feedjit

Översätt bloggen

Besökare

besöksräknare

Statistik


Ovido - Quiz & Flashcards