jANNi    |♥|

Direktlänk till inlägg 19 april 2012

longing for lullabies

Av ♥ Janni ♥ - 19 april 2012 18:00

Moshi Moshi!


Enligt vädret ska det bli hela 21 grader nästa helg. Jag är ju skitglad för det eftersom vi ska till Skäralid den 1 maj precis som vi gjorde förra året. Det ser jag fram emot väldigt mycket faktiskt. Om det regnar dock så vet jag inte vad vi ska göra. Har inte jättemycket alternativ till vad man kan göra. Vi har 3 ½ år, vilket jag själv inte anser som mycket men det känns som om vi borde ha mer. Ni vet när det känns som om man har känt varandra hela livet osv.. så känns det typ. 

Annars då, jo jag gjorde min chocolate chip cookie deg igår kväll och ställde in den i kylen för att den var väldigt geggig så hade inte kunnat göra ordentliga kakor av den degen, vill gärna ha den fast och lite hård. Så idag tog jag ut den för att göra den lite mer medgörlig. Ja, alltså en jävla stor bit fick jag loss och började ju klart äta på den. Så nu får jag inte äta kvällsmat... typ. Jo, jag tror jag har 135 kcal kvar att äta idag så jag kan äta en vårrulle om jag vill. Eller så tar jag en cookie och överstiger mitt kaloriintag ännu en gång. ;)

Som ni vet så "bantar" jag. Jag har aldrig bantat i hela mitt liv och anser att jag egetligen inte ens bantar nu, dock får ni tycka vad ni vill. Men eftersom jag äter vad jag känner för igen så anser jag att jag inte bantar. Jag svälter inte mig själv heller som jag gjorde när jag drack de drinkarna. Dock måste jag dricka upp dem jag har hemma så kommer använda dem som mellanmål eller mål (två st i så fall). Jag har aldrig någonsin förrän jag började plugga äta dels regelbundet och sen mat med för mycket kalorier i. Visst jag åt inte nyttigt innan för fem öre, men jag åt tydlgen inte  lika många kalorier att jag gick upp i vikt trots min dåliga kost.

Att jag har en karl som man ska laga mat till varje dag har dels gjort att jag lagt på mig efter jag började plugga, OCH mina minipiller som jag tack o lov slutade med i somras. Men vi äter sådant som jag inte åt innan, vilket är för mycket kalorier. Jag försöker återgå till så som jag åt innan men det är svårt att jag inte kan äta min kvällsmat kl fyra om jag nu känner för det. Det ÄR jobbigt att ha en sambo som man har en deal med att man ska laga mat. Jag gnäller inte, men jag vill ändå kunna äta mat när precis fan jag vill liksom.

Men iaf så har mitt "slit" fungerat. Ok, jag sliter inte som det är just nu, men jag minskar fortfarande i vikt, men på längre sikt som jag tidigare sagt. Så jag är mer än nöjd. Jag ökar mitt kaloriintag för att hitta gränsen där just jag ligger för att hålla vikten.

Jag anser att godis, läsk, kakor etc inte ingår i svensk kost. Vilket innebär att det är dåligt och man ska hålla sig borta från det. Lättare sagt än gjort eller? Så jag försöker återgått till mitt gamla talesätt "ska man kränga en massa godis, får man inte äta kvällsmat". För gör man alltid det innebär det en viktuppgång för man har stoppat i sig för mycket genom att äta fulla måltider + snusk (här pratar jag inte om att man ska svälta sig hela dagen för att kunna äta godis, utan att man helt enkelt ersätter den mat som man skulle ha ätit med det som tänkt kränga. Eller att man halverar middagen och halverar godismängden). Annars går det inte. För att det ska kännas bättre och för att man ska äta mat istället för godis kan man enkelt sätt kalla detta för ett straff. För det kan kanske hjälpa en att hålla sig borta från godiset. Inte för jag ska det, no way. Äter hellre mindre mat och äter godis än att hålla undan mig från godis helt.

Sen tycker jag det är så jävla roligt att om man nu inte alls äter varken godis, kakor, chips och allt det där som inte ingår i en husmanskost, då tänker jag även pizza och donkenskit, så per automatik anses man banta. Varför i hela friden har det blivit en bantning när man inte äter skräp av något slag? Det ingår verkligen inte i en svensk kost, punkt. Sen tycker jag inte heller att det är ofint att tacka nej till att äta något man bjuds på om man inte vill. Varför ska man behöva bli itvingad en kaka? En liten fundering jag fick efter en diskussion om vad som klassas som godis.

Visst mina tankar cirkulerar mycket kring vikt och mat som det ser ut nu, men det är okej för mig. Jag älskar ju mat alldeles för mycket för att svälta mig själv.

En riiiiiktigt gammal partylåt som jag hittade på min spotifynostalgi lista (anno 2005):

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ♥ Janni ♥ - 23 juni 2013 17:30

Av ♥ Janni ♥ - 23 juni 2013 17:28

Jag måste tipsa om världens godaste chokladbollar jag gjorde igår kväll. Jag var lite nere då jag haft väldigt ont i ryggen sen i torsdags så jag behövde något sött, men inte för sött. Problemet med chokladbollar är att jag oftast inte gillar att...

Av ♥ Janni ♥ - 9 juni 2013 12:21

I fredags när jag skrev mitt sista ord på mitt avslutande paper för terminen som gått kände jag hur avslappnad jag blev. Det blev inget bra paper och jag är inte nöjd med denna uppgiften som jag är med mina andra. Det skiter jag i! Nu har jag gåt...

Av ♥ Janni ♥ - 14 april 2013 09:30

Jag måste få upp mitt flås om jag ska kunna hänga med i svängarna. Min prutt kommer jag aldrig kunna springa ikapp, men jag måste överleva åtminstone. Hon kan nog springa i evigheter. Det kan inte jag... hehe men det är skoj!     ...

Av ♥ Janni ♥ - 4 april 2013 08:00

Jag vill bara inleda den här månaden med att säga att jag just nu är väldigt less på livet av endast en fet jävla äcklig anledning.   punkt. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Mina Mollysar

Feedjit

Översätt bloggen

Besökare

besöksräknare

Statistik


Skapa flashcards