jANNi    |♥|

Direktlänk till inlägg 23 februari 2010

vadå motarbetad...?

Av ♥ Janni ♥ - 23 februari 2010 21:30

Tja!

 

En liten snabbrepris.


Jag är trött. Jag är helt slut. Jag är däckad. Denna dagen... Jag vet inte hur jag ska beskriva den. Ja, alltså allt började ju bra faktiskt. Elina kom hem till mig klockan halv tio och ställde bilen här. Vi åkte ner till knutan och köpte en tidning och  båt/tågbiljett. Vi åkte båten över och satte oss på tåget. Vi gick av tåget och började med att kolla hur vi skulle ta oss till skolan. Att vi inte kunde göra oss förstådda på svenska är ofattbart. Jag vet inte hur pass motarbetade vi har blivit idag av dumma idioter. Vi fick stå i tio minuter för att få en biljett som vi var tvungna att lämna tillbaka för den varade bara en timme. Suck, det värsta var när han började snacka engelska med oss. DET är absolut det värsta som finns! Vi kom fram till att vi var tvungna att köpa n biljett då vi skulle åka. Vi började iaf gå mot Ströget. Vi gick en bit för att sen gå tillbaka till Burger King för vi inte hittade något annat vi var sugna på. Vi fortsatte gå på ströget och in i butiker och kollade och provade lite ibland. Sen efter det har det bara gått utför. I lagom tid gick vi tillbaka och tog en kaffe och köpte en biljett mot då Valby. Vi gick på tåget och gick av tåget. Inte lönt att köpa biljett kom vi på då ingen kollade i rusningstrafik.


Iaf.


Upp till stationen och rakt in på 7/11 där vi frågade om vägen. Namnet på skolan reagerade han inte på, men på adressen. Ja, ok. Vi började gå och vi gick. Efter en stund frågade vi om vägen. Tre männskor innan någon visste, vi gick iaf åt rätt håll. Äntligen kommer vi fram till gatan och vi börjar gå ner på den. Vi frågar 10 personer och de visar samma håll. Vi fortsätter. Vi vänder tillbaka och under tiden blir vi ju helt klart frustrerade och arga. Iaf, sista killen vi faktiskt frågar säger "Jeg bor på denne gade og jeg kender ikke till det her I taler om." Ja, då ligger den nog inte här.


Lagom arga gå vi tillbaka samtidigt som Elina frustrerande går in på internet samtidigt som jag leder henne över alla övergångställen. In på mobilen som också håller på att dö (off course). Vi får fram den riktiga adressen och ja. DET VAR JU INTE DÄR. Såklart. Varför skulle den ligga där liksom?!


Vi ska köpa ny biljett, men korten funkar såklart inte heller inte! Ännu mer ilska. Plus att jag ska ha men och ja, jag har legitimerad PMS då för er som inte vet.


Dagen känns inte längre okej, den känns inte normal! MEN, det är rusningstrafik och vi skippar biljetten. Allt går bra. Vi kommer till Huvudbanegården och gå direkt till info disken där vi har fått hjälp med att hitta till Valby och vilket tåg etc som vi ska ta. "NEJ, jeg kan ikke hjaelpe jer. Jeg er toginfo." Amen dööööh.. både jag och Elina börjar koka muttra fula ord medan vi går in på DSB och ber om vägvisning. Till sist är där en man som är jättesnäll och skriver till och med ut en karta till oss! Men efter allt om och men, då klockan nu är halv sex struntar vi i det. Vi har vandrat dels på ströget i timmar och i Valby efter denna icke existerande skola och nej. Denna dagen är så lång nu och vi vill mest hem! Så. Skönt.


Vi går och kissar, är riktigt trötta och faktiskt förbannade. Vi beklagar oss och går och köper varsin Chai Latte och går ner mot tåget. Jag stämplar mitt kort och går in mot mitten av perrongen. Jag kollar efter Helsingörtåget, kollar bak och vet inte varför Elina kollar in i det andra tåget. Jag tänker mest, gå inte in på det för det är fel tåg. Helsingörståget kommer och jag ställer mig i kö för att gå på. "JANNI!" hör jag Elina gapar och hon springer fram med Chai Latte över hela sig själv. "Mitt kort. Jag kan inte stämpla det." Ja, jag tar det fort och går iväg och stämplar det och ställer mig vid dörren som är längre bort. Flaxar och viftar att hon ska gå in på tåget. Jag skriker till och med att hon ska gå på och jag ser att där är folk som går på och hon står bakom dem. Jag springer på och går mot henne inne i tåget. Jag går genom två vagnar, men där kommer ingen Elina. Jag kollar ut och där står Elina och hennes Chai Latte!! Janni är på tåget och Elina är utanför. Jag inne och Elina ute. Ute, inne!! Tåger rör på sig och ankarna flyger rundor... paniken gror. Jag pressar mig typ mot rutan och trycker upp hennes biljett mot rutan (fråga mig inte varför jag skulle göra så, vi har redan gått igenom allt tusen gången, men jag kan säga att just då var allt i slowmotion som på film faktiskt.) Jag ser hur hon verkligen får panik och hur ledsen hon blir. Shiiiiit. Ett panik moment måste jag säga. Jag går av i Nørreport och väntar på nästa tåg tillbaka samtidigt som jag ringer henne och sms:ar att hon bara ska stå still så kommer jag tillbaka. Efter tjugo minuter är jag på Huvudbanegården igen och ja. Shit, vadå det värsta som kunde hända då.


Vi sätter oss på nästa tåg till Helsingör och säger inte jättemycket på den resan. Vi är helt utslagna. Det går iaf bra och vi väntar på båten och säger att phew, nu kan det inte bli värre. "Ja, om inte båten sjunker." säger Elina. Erhm.. typ shaddap! Men vår tur idag skulle det mycket väl kunna hända. Vi verkligen gapflabbar hela båtresan över hela vårt äventyr. På ett sätt har det varit bra. Vi lärde oss att kolla upp adressen extra noga, att danskar inte kan svenska för fem öre, att danskar inte är hjälpsamma, att DSB infon kan dra åt helvete att vi har full koll på var vi är trots vi är i värsta förorten till Köpenhamn och kanske det viktigaste av allt; att ALLTID hålla hand på tåg perrongen!


Jag vet inte hur många hemlösa som vi stalkat oss idag, hade det kommit en efter allt detta hände hade jag faktiskt sagt Fakk off. Jag vet inte hur mycket vi skrattar åt alla idioter som vi har frågat om var högskolan ligger. Ingen verkade veta NÅGOT. "Hvad sa du?", "Hvad sa du?" det är det vi har fått höra idag. I denna kyla!!! Mina fingrar och öron. Vi letade helt efter en skola som inte låg där den skulle.


Nu är jag hemma efter en RIKTIGT lång dag och har äntligen tinat lite. Hur har din dag varit?
 
ANNONS
 
Ingen bild

Karolin

24 februari 2010 17:31

Jag sitter bara och skrattar - Hahaha, vilken resa! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ♥ Janni ♥ - 23 juni 2013 17:30

Av ♥ Janni ♥ - 23 juni 2013 17:28

Jag måste tipsa om världens godaste chokladbollar jag gjorde igår kväll. Jag var lite nere då jag haft väldigt ont i ryggen sen i torsdags så jag behövde något sött, men inte för sött. Problemet med chokladbollar är att jag oftast inte gillar att...

Av ♥ Janni ♥ - 9 juni 2013 12:21

I fredags när jag skrev mitt sista ord på mitt avslutande paper för terminen som gått kände jag hur avslappnad jag blev. Det blev inget bra paper och jag är inte nöjd med denna uppgiften som jag är med mina andra. Det skiter jag i! Nu har jag gåt...

Av ♥ Janni ♥ - 14 april 2013 09:30

Jag måste få upp mitt flås om jag ska kunna hänga med i svängarna. Min prutt kommer jag aldrig kunna springa ikapp, men jag måste överleva åtminstone. Hon kan nog springa i evigheter. Det kan inte jag... hehe men det är skoj!     ...

Av ♥ Janni ♥ - 4 april 2013 08:00

Jag vill bara inleda den här månaden med att säga att jag just nu är väldigt less på livet av endast en fet jävla äcklig anledning.   punkt. ...

Presentation

Följ bloggen

Följ jANNi    |♥|   med Blogkeen
Följ jANNi    |♥|   med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Mina Mollysar

Feedjit

Översätt bloggen

Besökare

besöksräknare

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se